Fotografia, hrana pentru suflet

_DSC0671

Se spune ca nu s-a inventat inca o masina a timpului care sa ne teleporteze ici-colo, dar s-a inventat aparatul foto care reuseste sa opreasca timpul in cele mai frumoase momente din viata! Ce hrana pentru suflet sunt fotografiile, albumele pe care le pastram cu sfintenie in sertare si pe care le rasfoim cu aceeasi emotie de fiecare data!

Uneori, in goana asta teribila dupa o mie de lucruri, uitam sa ne ocupam de suflet, uitam sa il hranim cu emotie, cu bucurie, cu lucuri marunte, dar cu amprenta puternica asupra lui. Ce poate fi mai frumos decat sa primesti in dar un cadou pentru totdeauna, o amintire pentru o viata? Cata fericire poate sa ascunda o fotografie care reuseste sa surprinda cea mai mare emotie din viata unei femei, perioada in care in corpul ei bat doua inimi! Cata sclipire exista in ochii parintilor cand se bucura de primele grimase ale celui mai nou membru din familie! Cat de placut este ca poti "opri timpul" pentru cele mai frumoase momente din viata, pe care apoi sa le pui in rama!

 

_DSC0673

Atunci cand iti doresti sa vezi cum arati, te uiti in oglinda, dar atunci cand iti doresti sa vezi cum ai evoluat sau cum si-au pus amprenta evenimentele din viata ta, rasfoiesti albumul de fotografii sau umbli la cutia cu amintiri si, in mod natural, incepe sa curga povestea. De cate ori nu ai stat la povesti si ai depanat amintiri la gasirea unei fotografii?

O fotografie nu este doar despre cum sa stai la poza la cererea fotografului, este despre trairea la maxim a momentului in sine. Este despre timpul petrecut cu ai tai, despre imortalizarea fericirii, este despre o noua fila de poveste in albumul vietii. Este despre strigatul de fericire prins intr-o fotografie. Se intampla adesea sa zambesti sau sa lacrimezi atunci cand te uiti la o fotografie in care nu esti tu personajul principal si asta pentru ca intervine emotia, acel suflu pe care doar un fotograf sensibil il poate transmite dincolo de imagini. La fel ca si muzica, fotografia te poarta pe o gama a trairilor, a emotiilor, pe cele mai frumoase acorduri.

Articol de Rada Alexandra